Institutionell rådgivning
Söderberg & Partners


Hur behåller institutioner, kommuner och landsting en optimal risknivå i förvaltningen av sitt pensionskapital?
Vad händer när ni byter kollektivavtal? 

Behöver du som institutionell uppdragsgivare kvalificerad rådgivning gällande allt från värdering av pensionsskuld till institutionell kapitalförvaltning är ni varmt välkomna att kontakta oss för att boka in ett möte med någon av våra experter.

Institutionell rådgivning


Sedan många år tillbaka tillhandahåller Söderberg & Partners en rad av Sveriges största bolag, kommuner och landsting med analystjänster inom långsiktig kapitalförvaltning i förhållande till pensionsskulder. 

Vi har mandat att hantera risken för över 20 miljarder kronor i våra kunders pensionsportföljer. Eftersom vi har ett av marknadens mest omfattande produktutbud är vi inte låsta vid specifika instrument, utan kan erbjuda ett stort antal lösningar. Vi kan även ge råd om legala frågor, skatter, investeringsstrategier eller hur man sätter upp en stiftelse.

För att kunna betala ut pensioner till sina medarbetare i framtiden sparar både företag och organisationer enorma summor pengar. Om arbetsgivarna ska kunna betala ut pensionerna måste pengarna fortsätta att växa. Söderberg & Partners har mandat att hantera risken för 
över 20 miljarder kronor i våra kunders pensionsportföljer. 

I vårt analys- och förvaltningsteam ingår en rad specialistkompetenser som kan hjälpa till med bland annat värdering av pensionsskuld, utredning av tryggandeform och institutionell kapitalförvaltning. Till oss kan ni komma för rådgivning om pensionskapital såväl som andra typer av kapitalförvaltning. 

Vi förser både institutionella uppdragsgivare och stora privata bolag med analystjänster inom långsiktig kapitalförvaltning i relation till pensionsskulder. Våra erfarna specialister kan till exempel hjälpa er med att försöka förutse konsekvenserna av att byta kollektivavtal och se till att ni behåller en gynnsam risknivå i förvaltningen av pensionskapitalet.


Kontakta oss